Pages Menu
Categories Menu

Co warto zwiedzic w Polsce

Co warto zwiedzic w Polsce

Jeść, nie pić i się bawić! To był krzyk epoce wiktoriańskiej, a ludzie tego okresu zaatakował ich posiłki z wielkim apetytem! Rewolucja w piecach, naczynia i kuchenne gadżety, w połączeniu z odkryciem technik przetwórczych i sterylizacji żywności, otwierają się nieograniczone możliwości dla zmotywowanych sługi krajowego, który pełnił funkcję kucharza.

Jedzenia było wydarzeniem w wiktoriańskim domu. Nawet posiłek śniadanie biorące różnorodne owoce, bułeczki, omlety, bekon i więcej. Od rytuału nalewanie podwieczorek, wraz z własnymi skomplikowanymi rytuałami i możliwości, aby pokazać damy najlepszych srebra, porcelanę i bieliznę, do wyszukanych bankiety uczestniczyli moi szlachciców i ich goście zawsze było coś na kuchence w wiktoriańskiej kuchni.

W rzeczywistości, menu Victorian nie był strasznie różni się od tego, co jest serwowane w domach dzisiaj albo przynajmniej w domach, gdzie ktoś wciąż pieczenia. Mięso, ryby i drób były powszechne i świeże lub w puszkach warzywa były podawane z większości posiłków. Zimą i jesienią posiłki zazwyczaj uwzględniane obfite zupy i gulasze, podczas gdy lżejsze dania z kurczaka i panowały w okresie letnim.

Święta posiłki były specjalne uroczystości i wezwał do najlepszych potraw, w tym pieczona baranina, wieprzowina lub Turcji, gotowana wołowina, duszone króliki, Plum Pudding i mince pies. Pieczone dobre były obfite i kucharze były szczególnie cenione za ich umiejętności podejmowania deser.

Większość wieczorne posiłki były serwowane w kursach z surowych lub pieczone Ostrygi popularną przekąskę. Drugi kurs wyróżniona zupy kremu lub zwykły bulion wraz z obsługującym pieczone lub pieczonej ryby. Główne danie, zazwyczaj pieczony drób, wieprzowina lub wołowina, towarzyszy wielu pikantnych warzyw, świeżego pieczywa, a często jakiś makaron, został przedstawiony przez pokojówki służąc w wielkiej mody i wielkiej uciesze siedzących wokół stołu.

Na deser oczywiście opisywany kilka budynie, ciasta i wysoko cenione specjały, takie jak Nesselrode i Plum Pudding. Oczywiście, różne sery i świeże owoce były często podawane kiedy będzie dostępny.

Wino nie było szczególnie popularne, ale piwo było i nadal jest ulubionym napojem w Anglii. Ale to nie było wszystko alkoholu w wiktoriańskim domu. Lemoniada, piwo korzenne, gorąca herbata i tak, Perrier były również popularne napoje.

Tak, Wiktorii lubi jeść i pić. Musimy im podziękować za długo działa tradycja dobrego jedzenia podawane z apetytem i kufel piwa!

Artykuł dzięki: